Har du missfärgningar på tänderna? Vill du få vitare tänder? Inga problem! Med Airflow kan du fräscha upp ditt leende utan krångliga och smärtsamma behandlingar. Få bort fläckar på tänderna som orsakats av kaffe, te, rökning, snus och annat på ett snabbt och effektivt sätt.

Dekoration: Tandläkarstol med verktyg på en bricka framför stolen

Vad är airflow?

Airflow är en avancerad och skonsam metod för att förbättra munhygien och ta hand om dina tänder på ett effektivt sätt. Genom användning av Airflow-systemet kan vi skonsamt och effektivt ta bort ytliga fläckar, missfärgningar och plack från dina tänder. Med hjälp av en mix av luft, vatten och ett speciellt pulverbaserat medel sprutas smutsen bort genom saltblästring, vilket ger dig en omedelbar förbättring av tandens yta och utseende.

Hur fungerar airflow?

Airflow-tekniken fungerar genom att skapa en fin ström av luft och vatten, som sedan blandas med ett speciellt pulverbaserat medel. Denna blandning bildar en skonsam ström av små partiklar som riktas mot tandytorna med hjälp av en speciell handenhet eller munstycke. Partiklarna löser upp och tar bort plack, tandsten och ytliga fläckar från tänderna.

Pris på airflow-behandling

Vad en behandling med airflow kostar är beroende på vilken mottagning du går till. Hos oss på Åpraktiken kan du boka Airflow-behandling för 649kr.

4 Fördelar med airflow

Det finns flera fördelar med att använda airflow-teknik inom tandvård.

1. Effektiv rengöring av tänder

Airflow-tekniken kan effektivt ta bort plack, ytliga missfärgningar och tandsten från tänderna. Vilket ger en förbättrad tandhälsa och estetik samt minskar risken för tandköttsproblem och karies.

2. Trygg & skonsam tandbehandling

Airflow är en skonsam metod, jämfört med tandblekning, som inte innebär direkt kontakt med tänderna. Detta minimerar risken för skador på emaljen och tandköttet.

3. Snabb & bekväm behandling för tänderna med långvarigt resultat

Airflow-behandling är snabb och smärtfri, vilket gör det till en bekväm upplevelse för patienterna. Dessutom ger det ett resultat som håller länge.

4. Förbättrad estetik av tänder

Genom att ta bort ytliga fläckar och missfärgningar kan airflow-tekniken förbättra tändernas estetik och återställa deras naturliga lyster. Behandlingen bidrar till renare, slätare och vitare tänder och ett härligt leende.

Ta bort missfärgningar på tänderna med Airflow

Airflow-tekniken är effektiv för att ta bort olika typer av missfärgningar på tänderna. Den kan hjälpa till att reducera eller helt ta bort följande typer av missfärgningar:

Ytliga fläckar och beläggningar: Airflow kan avlägsna ytliga fläckar och beläggningar som orsakas av kaffe, te, rött vin, tobak och vissa livsmedel. Dessa beläggningar kan vara svåra att ta bort med enbart tandborstning och kan ge tänderna en gulaktig eller mörkare färgton.

Extrinsiska missfärgningar: Extrinsiska missfärgningar uppstår på utsidan av tanden och kan bero på mat, dryck eller vissa livsstilsvanor. Airflow-tekniken kan effektivt ta bort dessa yttre missfärgningar och återställa tändernas naturliga ljushet.

Plack och tandsten: Plack är en klibbig bakteriebeläggning som kan orsaka missfärgningar och leda till tandköttssjukdomar. Airflow-tekniken används för att avlägsna plack och tandsten, vilket kan förbättra tändernas utseende och bidra till en bättre oral hälsa. 

Viktigt att notera är att Airflow-tekniken är mest effektiv för att behandla ytliga och extrinsiska missfärgningar. Om dina tänder har interna missfärgningar (missfärgningar som uppstår från insidan av tanden) kan det vara nödvändigt med andra estetiska behandlingar som tandblekning eller tandfasader för att uppnå önskat resultat. Våra tandläkare/tandhygienister kan bedöma dina tänder och rekommendera den mest lämpliga behandlingen för dina specifika behov.

Hur ofta kan man göra Airflow-behandling?

För de flesta personer rekommenderas det att genomföra en Airflow-behandling ungefär en gång om året som en del av det regelbundna tandvårdsschemat. Detta hjälper till att ta bort ytliga fläckar, plack och tandsten som kan bildas under året och förbättrar därmed estetiken och munhälsan.

Vissa personer kan dock ha ökad risk för plackbildning, tandsten eller missfärgningar på grund av deras livsstil, kostvanor eller tandhälsotillstånd. I sådana fall kan din tandläkare eller tandhygienist rekommendera mer frekventa Airflow-behandlingar, till exempel var sjätte månad eller enligt behov.

Det är bäst att rådfråga din tandläkare eller tandhygienist för att få en mer individuell rekommendation baserat på din specifika situation och tandhälsobehov. De kommer att kunna bedöma din munhälsa och ge dig råd om lämpliga intervaller för Airflow-behandlingar för att upprätthålla en god munhälsa och estetik.

Har du några frågor om Airflow? Välkommen att kontakta våra tandläkare så berättar vi mer eller boka Airflow i Uppsala redan idag!

Boka Airflow-behandling!

 

     

    018-124312